Ezt a cikket több mint egy éve publikáltuk. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben.

A kampány fő célja a nők elleni erőszak minden formájának felszámolása; ennek érdekében tájékoztatást nyújt a jelenségről. A kampány az emberi jogi alapelveket követi, így a nők elleni erőszak megelőzése, az áldozatok védelme és az elkövetők felelősségre vonása fontos üzenetei, elemei az eseménysorozatnak. A kampány rávilágít: az államoknak jogi kötelezettsége, felelőssége van e téren, így a 16 Akciónap cselekvésre hív a hatékony és szakszerű állami, intézményi, hatósági fellépés, a nők elleni erőszak minden formájának megszüntetése érdekében. A kampány továbbá teret ad arra, hogy a csatlakozók, résztvevők ily módon is kifejezzék szolidaritásukat, támogatásukat az áldozatok felé.

Magyarországon a Nők a Nőkért Együtt az Erőszak Ellen Egyesület főszervezésében idén is lesznek programok ezekben a napokban, ezekről itt lehet friss információt találni.