Hírek
Hír
7,7 milliárd forint a civileknek
2019. szeptember 12.


427


Jövőre közel kétmilliárd forinttal több pénz jut majd a civil szervezeteknek a Nemzeti Együttműködési Alap pályázatain keresztül – hangzott el ma délelőtt azon a tájékoztatón, amelyet a Miniszterelnökség munkatársai tartottak a helyi civileknek a Hírös Agórában.

Október elsejétől lehet majd jelentkezni a Nemzeti Együttműködési Alap (NEA) 2020-as pályázataira. A jövő évi teljes keretösszeg a 2014-eshez képest megduplázódik.

„A keret idén 5,9 milliárd forint volt, jövőre 7,7 milliárd lesz, tehát közel 2 milliárdos növekmény van” – mondta el Szalay-Bobrovniczky Vince civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár.

A NEA költségvetését növeli az is, ha valaki az adóbevallás során a személyi jövedelemadó civileknek felajánlható egy százalékáról nem nyilatkozott egy szervezet javára sem: a „gazdátlanul” maradt összeg ilyenkor ezt az alapot gyarapítja, és innen kerül vissza szétosztásra.

Azért, hogy a civil szervezetek részletes és pontos tájékoztatást kapjanak az őket érintő lehetőségekről, aktualitásokról, a Miniszterelnökség munkatársai országos körútra indultak; ennek ma délelőtti állomása Kecskemét volt.

Bács-Kiskun megyében összesen 3211 civil szervezet van bejegyezve; ez országos szinten is rendkívül magas arány. Kecskemét a megyeszékhelyi rangsorban is előkelő helyen szerepel.

„Kecskeméten nagyon gazdag a civil élet – erősítette meg Szemereyné Pataki Klaudia polgármester is. – Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy rengeteg civil szervezet, nagyon színes tevékenységi köröket felölelve segíti a városunk munkáját, illetve a társadalmi együttélésnek a különböző lehetőségeit.”

forrás, videó: kecskemetilapok.hu
Pályázat
A Széchenyi 2020 keretében megjelent az „Elsőként lakhatás” című (VEKOP-7.1.5-16 kódszámú) felhívás.
Pályázat
A Széchenyi 2020 keretében megjelent a „Helyi klímastratégiák kidolgozása, valamint a klímatudatosságot erősítő szemléletformálás” című (KEHOP-1.2.1 kódszámú) egyszerűsített e ...
Pályázat
A Széchenyi 2020 keretében megjelent a „Szegregált élethelyzetek felszámolása komplex programokkal (ESZA)” című (VEKOP-7.1.4-16 kódszámú) felhívás.
Pályázat
A Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége pályázatot hirdet Éneklő Magyarország címmel amatőr énekkarok munkájának szakmai elismerésére.
Pályázat
Szervezete szeretne erősebb támogatói bázist építeni? Szeretnének több önkéntest vagy adományozót bevonni a szervezet munkájába? Fontosnak tartja, hogy megerősítsék kapcsolatu ...
Címkék