Hírek
Hír
A Nyílt Társadalom Alapítványok elköltözik Budapestről
2018. április 20.


549


A Soros György alapította támogatószervezet nem várja meg a Stop Sorost, amely büntetőadóval sújtaná, titkosszolgálati vizsgálattal fenyegetné.

A nyár végén eltávozik Magyarországról a Soros György alapította Nyílt Társadalom Alapítványok (OSI) – írja a Pressére hivatkozva a 444.hu. A szervezet még a nyár végén bezárja budapesti irodáját. Berlinbe helyezik át a tevékenységüket, de ideiglenesen Bécsben alakítanak ki irodát.

Az osztrák lap szerint a költözést az OSI elnöke, Patrick Gaspard jelentette be.
 
A budapesti iroda a Nyílt Társadalom Alapítványok egyik regionális központja, a más országokba jutó támogatásokat is itt osztották el. Ez azt jelenti, hogy ha a magyar Országgyűlés elfogadja a Stop Soros néven emlegetett törvénytervezetet, akkor 25 százalékos adót vonnának le az OSI külföldről érkező, de harmadik országba továbbutalt támogatásaiból is.
 
Túl azon, hogy a törvénytervezet, amelynek elfogadása a kormányerők közlése szerint az új parlament egyik első dolga lesz, megszünteti az egyesülési szabadságot, és a civilszervezetek alapítását engedélyhez köti. A törvénytervezet adott esetben titkosszolgálati vizsgálatot is kilátásba helyez a nem kormányzati szervezetek számára.
 
A Nyílt Társadalom Alapítványok 1984 óta működött Magyarországon. Az alapító Soros György ekkor hozta létre a Magyar Soros Alapítványt, ami ösztöndíjakat tudott nyújtani magyarok számára, akik így lehetőséget kaptak külföldi utazásokra és tanulmányokra, köztük több Fidesz-alapítónak, így Orbán Viktornak is – mutatja be a szervezet a 444. Az OSI ösztöndíjával eddig több mint 2100 magyar diák tanult a CEU-n.
 
forrás: vs.hu


Címkék

Pályázat
A Széchenyi 2020 keretében megjelent a „Nem állami szervezetek munkaerő-piaci szolgáltatásainak támogatása” című (GINOP-5.1.5-16 kódszámú) felhívás.
Pályázat
A Széchenyi 2020 keretében megjelent a „Célzott prevenciós programok a szenvedélybetegség megelőzése érdekében” című (EFOP-1.8.7-16 kódszámú) felhívás.
Pályázat
A Széchenyi 2020 keretében megjelent a „Felsőoktatási hallgatók tudományos műhelyeinek és programjainak támogatása” című (EFOP-3.6.3-VEKOP-16 kódszámú) felhívás.
Pályázat
A Széchenyi 2020 keretében megjelent „A karitatív szervezetek infrastrukturális fejlesztései a hátrányos helyzetűek társadalmi (re)integrációja érdekében” című, (EFOP-2.2.15-1 ...
Pályázat
A Széchenyi 2020 keretében megjelent a „Pályaorientáció, valamint a matematikai, természettudományos, informatikai, műszaki szakok népszerűsítése a felsőoktatásban” című (EFOP ...
Címkék