A civil szervezetek október 12-től pályázhatnak

2020. október 01.

A NEA 2021-es pályázati lehetőségei október 12-től nyílnak meg, és egy hónap áll a civil szervezetek rendelkezésére a támogatási igények benyújtására.

ANemzeti Együttműködési Alap 2021. évi pályázatairól tartottak tájékoztató fórumot a Megyeházán. Szalay-Bobrovniczky Vince, a Miniszterelnökség civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára előadásában elmondta: idén 7,7 milliárd, jövőre pedig 9,3 milliárd forint áll a civil szervezetek rendelkezésére, a Magyar Falu Programban pedig további 5 milliárd forintos keretre pályázhatnak.

A Nemzeti Együttműködési Alap pályázatai október 12-én nyílnak meg, egy hónapon át az összevont szakmai és működési célokat is tartalmazó pályázatokat lehet beadni – tájékoztatott Szalay-Bobrovniczky Vince. A helyettes államtitkár beszélt a november 12-től beadható egyszerűsített pályázatokról is, amelyek keretösszege a tavalyi 200 ezer forintról 300 ezer forintra nőtt.

A tájékoztató fórumot a Heves Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ cím jelenlegi birtokosa, az Eger Sikeréért Egyesület rendezte félszáz megyei szervezet képviselőjének részvételével a Megyeházán. A civileket Juhász Attila Simon, a megyei közgyűlés elnöke és dr. Pajtók Gábor kormánymegbízott köszöntötte.

(Heves Megyei Kormányhivatal)


Címkék
pályázat, forrásszervezés, NEA, Civil Közösségi Szolgáltató Központ