Ezt a cikket több mint egy éve publikáltuk. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben.

A Vlagyimir Putyin orosz elnök egyik fő ellenlábasának tartott Hodorkovszkij szóvivője, Olga Piszpanyen a Facebook közösségi oldalon azt írta, hogy a civil szervezet tervei között nem szerepelt a vasárnapi demonstráción való részvétel.

A csoport a Twitter közösségi oldalon fényképeket is közzétett a rajtaütésről, amelyet éppen akkor hajtottak végre, amikor az orosz elnök az állami televíziós és rádiócsatornákon élőben közvetített műsorban válaszolt a nézők és hallgatók kérdéseire.

Az adóelkerülés és csalás vádjával elítélt Hodorkovszkij, aki nem rejtette véka alá politikai ambícióit, 10 évet töltött börtönben, ahonnan 2013 végén amnesztiával szabadult.

Egyes jogvédők szerint az ellene indított eljárás politikai indíttatású volt. A Jukosz orosz olajcég volt vezetője szabadlábra kerülése óta Svájcban él száműzetésben. (MTI)

forrás: 444.hu