Hírek
Hír
Átadták a SozialMarie 2018 Díjat!
2018. május 03.


611


Kedden, 2018. május 1-én a bécsi ORF RadioKulturhaus-ban idén tizennegyedik alkalommal tüntettek ki 15 társadalmi hatású innovatív projektet a SozialMarie díjjal.

A 15.000 eurós első díjat idén a Housing First for Families in Brno cseh projekt nyerte, mely projekt hajléktalan családoknak biztosít önkormányzati lakásokat, és segíti őket, hogy új életet kezdhessenek.

A második díjat (10.000 euró) az idén a szlovák Book Club PAĽIKERAV projekt nyerte el, melyben kassai roma fiatalok, szakítva a sztereotípiákkal, könyvkritikákat készítenek online elérhető videófelvételek formájában, valamint könyvbemutatókat moderálnak.

A harmadik díjat (5.000 euró) az osztrák The Viennese Kitchen kapta, egy saját kezűleg legyártható konyha, mely a hajléktalan emberek számára könnyíti meg az új otthonba való megérkezést. A DIY-konyhát az érintettek és különböző szakemberek közösen tervezték, egy Buddy-rendszer (segítőtárs-rendszer) lehetővé teszi a replikációt és a hálózatosodást.

További 12 projekt nyert 2.000 eurós díjat Ausztriából, Magyarországról, Csehországból, Szlovákiából és Horvátországból. Minden díjazottnak szívből gratulálunk!

2.000 eurós díjat Magyarországon a Lili és a Bátorság, a Szurikáta Foglalkozás és a Transzlingváló osztálytermek Tiszavasváriban projektek nyertek, külön gratulálunk nekik!

A 2018. évi nyertes projektek összesítője még több inspirációt ígér!

Keresse fel honlapunkat, valamint Facebook-oldalunkat, ahol pár nap múlva bemutatjuk a Díjátadóról szóló rövid videónkat is.

Az aktív fővédnökséget Magyarországon 2018-ban Ágoston László, társadalmi innováció szakértő és service design tanácsadó vállalta. Május 1-én fővédnökként a Lili és a Bátorság – Mese a gyerekek ellen elkövetett szexuális visszaélés megelőzésére projekt támogatását választotta.
Pályázat
A Széchenyi 2020 keretében megjelent az „Elsőként lakhatás” című (VEKOP-7.1.5-16 kódszámú) felhívás.
Pályázat
A Széchenyi 2020 keretében megjelent az „Intézményi ellátásról a közösségi alapú szolgáltatásokra való áttérés” elnevezésű (EFOP-2.2.5-17 kódszámú) felhívás.
Pályázat
10 millió eurós támogatás Európa szerte, olyan civil szervezeteknek, akik online és offline is sokat tesznek a gyűlöletbeszéd, kirekesztés ellen és gyermekbiztonság ügyét is f ...
Pályázat
Az Európai Bizottság pályázatot hirdet a Finanszírozás, Tanulás, Innováció és Szabadalmak a Kulturális és Kreatív Iparágak számára pilot projektben való részvételre.
Pályázat
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma felkérésére a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft. pályázatot hirdet „Elemi rehabilitációs szolgáltatás biztos ...
Címkék