Hírek
Hír
Atomfegyverek betiltásáért küzdő civil szervezet kapott Nobel-békedíjat
2017. október 09.


272


Az ICAN nevű civil szervezet munkáját ismerték el.

Az atomfegyverek betiltásáért küzdő nemzetközi civil szervezet, az ICAN kapja idén a Nobel-békedíjat – jelentette be pénteken Oslóban a norvég Nobel-bizottság elnöke, Berit Reiss-Andersen.

Az ICAN (Nemzetközi Összefogás az Atomfegyverek Betiltásáért) 2007-ben alakult, ma 101 országban vannak partnerszervezeteik. A Nobel-békedíj kihirdetésekor azt mondták, a szervezet sikerrel hívja fel a figyelmet, milyen pusztítást végezhetnek az atomfegyverek, és úttörő eredményei vannak abban, hogy megállapodás szerint betiltsák az atomfegyverek használatát.

forrás: nlcafe.hu
Pályázat
A Széchenyi 2020 keretében megjelent a „Társadalmi célú vállalkozások ösztönzése” című (GINOP-5.1.3-16 kódszámú) felhívás.
Pályázat
A Kormány a Partnerségi Megállapodásban célul tűzte ki az alacsony szén- dioxid kibocsátású gazdaság felé történő elmozdulás támogatását. A cél elérését a Kormány civil szerve ...
Pályázat
A szegénység és a társadalmi kirekesztődés elleni küzdelem kiemelt feladata az Európai Uniónak, ezért a 2020-as célkitűzések egyik konkrét vállalása, hogy az unión belül legal ...
Pályázat
A Széchenyi 2020 keretében megjelent a Gyerekesély programok infrastrukturális háttere című (EFOP-2.1.2-16 kódszámú) felhívás.
Pályázat
A Széchenyi 2020 keretében megjelent a „Tanoda programok támogatása” című (EFOP-3.3.1-16 kódszámú) felhívás.
Címkék