Ezt a cikket több mint egy éve publikáltuk. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben.

Hol jár az eszed? 16. ARC közérzeti kiállítás

Az ARC kiállítások kedvelői azért zarándokolnak el évről évre a budapesti Ötvenhatosok terére, hogy értékes tartalmakkal találkozhassanak az ott kiállított óriásplakátokon. Az értékmérő mindig a humor, az egyediség, az önálló, szabad gondolkodás és véleménynyilvánítás, a társadalmi- és önreflexió. Az ARC-on kiállított plakátok elfogulatlanságuk miatt mindig is nagy szemlélet-és társadalomformáló erővel bírtak.

MACI – Magyar Civilszervezetek és a MagNet Civil Kapcsolatok Program együttműködésével és támogatásával olyan témák is fókuszba kerülnek a 16. ARC-on, amelyek ritkán kapcsolódnak össze humorral, szellemességgel, közvetlen hangvétellel sztereotípiáktól mentes köntösben.
Az ARC óriásplakát mustrán, a MACIARC kamara kiállításon bemutatott 10 óriásplakát idén másodszor cáfol rá arra, hogy a szükségben élőkről, vagy társadalmat érintő kérdésekről csak összevont szemöldökkel lehet gondolkodni.

Ügynökségek önkéntes alapon vállalták, hogy részt vesznek a plakát-versenyen, és segítséget nyújtanak civilszervezeteknek azzal a céllal, hogy bemutathassák tevékenységüket és társadalmi hasznosságukat a nagyközönség számára.

Vajon milyen arcot vág, aki megtudja, hogy mind az öt barátnője terhes? Kik az igazi extrém sportolók, és mi az, ami se nem kék, se nem zöld? -kiderül a MACIARC-on.

Bemutatkozó szervezetek: Amnesty International, Autistic Art Alapítvány, Budapest Pride, Doktorok az Állatokért Állategészségügyi Alapítvány, Energiaklub, Fogadj Örökbe Egy Macit Alapítvány, Gyermekétkeztetési Alapítvány, Magyar Élelmiszerbank Egyesület, Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége, Neo Magyar Segítőkutya Egyesület