Ezt a cikket több mint egy éve publikáltuk. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben.

Második alkalommal szervez a Fővárosi Önkormányzat közösségi gyűlést, amelyen 40 budapesti lakos két hétvégén keresztül gondolkodik közösen és tesz végül javaslatot a döntéshozók felé arról, hogy hogyan reagáljon a főváros az Európai Unió előtt álló kihívásokra, és milyen sajátos szerepe van az európai nagyvárosoknak, így Budapestnek is az Unióban. 

A Fővárosi Önkormányzat tízezer, véletlenszerűen kiválasztott budapesti lakosnak küldött postán meghívót, ők ezen a linken jelentkezhetnek az eseményen való részvételre 2021. november 22-ig. Az első közösségi gyűlés tapasztalata, hogy sokan a határidő letelte után vették észre a postaládájukban a meghívót, így már nem tudtak rá jelentkezni - ezt szeretnénk a minél szélesebb körben hirdetéssel megelőzni.  

A jelentkezők közül egy újabb véletlenszerű, de a fővárosi lakosságot életkor, nem, lakóhely és iskolai végzettség szerint reprezentáló módon kerül kiválasztásra a résztvevők végleges listája. A gyűlésre történő jelentkezésről és annak tartalmáról itt és itt lehet bővebben olvasni.