Ezt a cikket több mint egy éve publikáltuk. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben.

Kedves Civilek!

Köszönjük, hogy legutóbb is csatlakoztatok kezdeményezésünkhöz és ezzel is hozzájárultatok ahhoz, hogy egyre többen megismerjenek, megértsenek, lássanak minket, civileket. 2010-ben 72 budapesti és vidéki szervezet 51 helyszínen mutatkozott meg a nagyközönségnek, 2011-ben pedig 130 szervezet 50 helyszínen tette ugyanezt. 2012-ben közel 200 csatlakozó, összesen 250, 2013-ban pedig 140 együttműködő szervezet vett részt kezdeményezésünkben.

Idén újra megrendezzük a Civilek Éjszakáját!

Reméljük, hogy idén is csatlakoztok. Az üzenetünk ugyanaz, mint az elmúlt években volt: Megmutatni magunkat az embereknek, hallatni a hangunkat, és megvalósítani egy olyan civil összefogást, amihez mind több szervezet csatlakozik. Akik hisznek abban, hogy együtt, közösen sokkal könnyebb és hatékonyabb munkát végezhetünk. Kiváló fórum ez arra, hogy elkezdjünk közösen gondolkozni, feltérképezzük, hogy miben nyújthatunk, miben várhatunk segítséget egymásnak, egymástól, és megmutassuk az utca emberének, hogy miért alakultunk, miben számíthatnak ránk. Nem látjuk mi sem teljesen rózsaszínben a világot, tudjuk, hogy ez nem megy egyik napról a másikra, de bízunk abban, hogy kitartással és türelemmel eljutunk a célig.

Arra kérünk, bíztatunk titeket, hogy legyetek ti is újra CIVIL PONTOK ezen az éjszakán. Kapcsolódjatok be, reprezentáljátok saját magatokat, szervezzetek programot helységetekben vagy a szabadban, bárhol. Bármit. A kikötés idén is pusztán annyi, hogy olyan programot alkossatok, ami túlmutat a szokásos katalógus-, kiadvány-, szórólaposztáson, és élményeket, interaktivitást nyújt. Tehát színes-szagos. Illetőleg idén is kikötés, hogy csak olyan rendezvénnyel lehet csatlakozni, amely politikailag teljesen független, és semmilyen tekintetben nem sérti más emberek érdekeit, alapvető emberi jogait, tehát nem közvetítenek erőszakot és diszkriminatív vagy szélsőséges nézeteket.

Tavaly már csak az elmúlt években csatlakozó szervezeteknek küldtük közvetlenült e-mailt és arra kértünk titeket, hogy legyen ez egy közös szervezés. Juttassátok el idén is legalább egy szervezethez a programot, adjátok tovább a Civilek Éjszakáját!

Ha szívesen csatlakoznátok az idei Civilek Éjszakájához is, vegyétek fel velünk a kapcsolatot, küldjétek el a mellékelt jelentkezési lapot a civilekejszakaja@gmail.com e-mail címre 2015. augusztus 20-ig. A jelentkezési lap a részvételi szándékot jelzi, tehát konkrét programot még nem kell küldeni, viszont a regisztrációhoz elengedhetetlen. Kérjük, hogy minden adatot töltsetek ki, különös tekintettel az elérhetőségeitekre. A részvétel természetesen idén is ingyenes.

Bővebb információt találtok a www.civilekejszakaja.hu weboldalon, vagy érdeklődhettek telefonon: Lakatos Bernadett +3630/9499-804

Reméljük, hogy mielőbb hallunk rólatok!

Üdvözlettel,  

Szervezők