Ezt a cikket több mint egy éve publikáltuk. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben.

A Bizottság új interaktív útmutatót indított, amely feltérképezi a kulturális és kreatív ágazatok számára uniós szinten rendelkezésre álló valamennyi finanszírozási lehetőséget. A CulturEU, az uniós finanszírozás egyablakos rendszere 21 különböző uniós programból – a Kreatív Európától és a Horizont Európától a strukturális alapokig és az InvestEU-ig – összesen 75 finanszírozási lehetőséget gyűjt össze. Csupán néhány kattintás, és az interaktív online eszköz bármely európai kulturális entitást a számára rendelkezésre álló legmegfelelőbb uniós pénzügyi támogatáshoz irányítja.

Az útmutatót azzal a céllal dolgozták ki, hogy valamennyi típusú és méretű, a kulturális és kreatív ágazatokban tevékenykedő partnernek segítséget nyújtson az uniós finanszírozások közötti eligazodásban, a rendelkezésükre álló lehetőségek megértésében, és végső soron az uniós finanszírozáshoz való könnyebb hozzáférésben. Az érdekelt felek igényeik, ágazatuk és az általuk képviselt szervezet típusa alapján automatikusan tudják szűrni a releváns finanszírozási lehetőségeket. Ezt inspiráló példák és bevált gyakorlatok ismertetése egészítik ki. A CulturEU rendszeresen frissül majd az új pályázati felhívásokra vonatkozó legfrissebb információkkal, és 2022 elején az EU valamennyi nyelvén elérhető lesz.

Forrás: ec.europa.eu

A kiadvány ITT letölthető