Ezt a cikket több mint egy éve publikáltuk. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben.

Emellett országosan több mint 7 500 nappali melegedő kapacitás áll rendelkezésre, és a tartósabb ellátást igénylő személyek részére 228 férőhellyel hajléktalanok rehabilitációs intézménye, és 446 férőhellyel hajléktalanok otthona.

Az extrém hideg miatt a kormány a krízisidőszak 360 millió forintos kerettámogatását további ötvenmillió forinttal emelte, ezt ezekben a napokban fogják felhasználni alapvetően takarók, hálózsákok és egyéb többletkiadások fedezésére.

A kormány a diszpécserszolgálatok megerősítésére 62 millió forintot fordított ebben a krízisidőszakban, a krízisautók működtetésére pedig további 15 milliót. Pályázaton 21 új autó beszerzésére kaptak támogatást az utcai szolgálatok. Az intézményi ellátás mellett országosan 87 utcai szociális munkaszolgálat segíti a hajléktalan emberek ellátását.

A diszpécserszolgálatok elérhetőségei, valamint a nappali melegedők listája megtalálhatóak a kormany.hu weboldalon (a kapcsolódó anyagokál), a szociális ágazati portálon és az Emberi Erőforrások Minisztériumának Facebook-oldalán.

forrás: kormany.hu