Ezt a cikket több mint egy éve publikáltuk. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben.
A szerződést a törvényszék részéről dr. Sorok Norbert elnök, míg az egyesület részéről Czebeiné Nemes Bernadett elnök nevében az alelnök, Czotter Csabáné látta el kézjegyével a Zalaegerszegi Törvényszék barokk termében tartott sajtónyilvános eseményen. 
 
A megállapodás értelmében a törvényszék az egyesület által működtetett Zala Megyei Civil Információs Centrum ügyfélterében elhelyez egy számítógépet, amelyen - az alapvető tájékoztatási cél mellett - elkészíthetőek a civil szervezetek elektronikus bírósági nyilvántartási beadványai, s továbbíthatóak a bíróság felé. 
 
A technikai feltételeken túl a törvényszék folyamatos kapcsolattartással törekszik arra, hogy az egyesület kapcsolattartó munkatársa teljes körű ismereteket kapjon a civil szférát érintő ügyekben, s hathatós segítségére legyen az ügyfeleknek. A törvényszék időről időre jelzi például a civil szervezeteket érintő jogszabályi változásokat, figyelmeztet határidőkre, iratmintákat, egyéb tájékoztatókat, civil segédanyagokat bocsát a centrum, s rajta keresztül az ügyfelek rendelkezésére. Ezáltal a civil szervezetek egy helyen elérhetnek minden őket érintő információt, s a centrum hatékonyabb, kiterjedtebb tájékoztatást tud adni számukra. 
 
Azzal, hogy a törvényszék a centrum rendelkezésére bocsátja és folyamatosan frissíti a civil szervezetek adatait egy teljes körű és aktualizált civil nyilvántartás áll majd a megye rendelkezésére.
 
Mindezek mellett a tervek között szerepel, hogy a két fél közös szervezésében a Zalaegerszegi Törvényszéken ún. civil napot tartanak, amely keretében a civil szervezetek kötelességeiről, jogairól, a bírósági eljárási szabályairól, aktuális kérdésekről kaphatnak tájékoztatót a szféra képviselői. 
 
A hivatalos, sajtónyilvános eseményt követően a felek képviselői megtartották az első munkacsoport megbeszélést.
 
Zalaegerszeg, 2015. szeptember 24.
 
forrás: birosag.hu