Ezt a cikket több mint egy éve publikáltuk. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben.

Előadó-művészeti szervezetek többlettámogatása

Az előadó-művészeti szervezetek támogatásáról és sajátos foglalkoztatási szabályairól szóló 2008. évi XCIX. törvény 44. § 7. pontja szerint előadó-művészeti szervezetnek minősülő szervezetek 2019. május 20. napjától a tematikus egyedi támogatási rendszer keretében 22 újabb kategóriában nyújthatnak be támogatási igénylést az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő (EMET) honlapján az Elektronikus Pályázatkezelési és Együttműködési Rendszeren (EPER) keresztül.

Az előadó-művészeti társaságiadó-támogatás 2019. január 1-jei megszüntetésével párhuzamosan a kormány kialakította az előadó-művészeti szféra költségvetési előirányzaton keresztüli közvetlen támogatásának rendszerét.

Az új modell célja, hogy a magyar előadó-művészeti szféra számára megteremtse a független, sokszínű, minőségi és pozitív alkotói körülményeket. Jelen támogatási konstrukció keretében ösztönözni kívánjuk az előadó-művészeti szervezetek misszióját a kulturális érétkeink megóvásában, minél szélesebb körű megismertetésében és átörökítésében, valamint az új értékek létrehozásában.

Az igénybejelentés elengedhetetlen feltétele az EPER elektronikus adatbázisba történő regisztráció, amennyiben a szervezet még nem rendelkezik EPER belépési adatokkal (https://eper.emet.hu/paly/palybelep.aspx).

A támogatási konstrukcióval kapcsolatban az EMMI munkatársai a következő elérhetőségeken állnak rendelkezésre hétköznapokon 8:00–12:00 és 14:00–15:30 között, az alábbi telefonszámokon:

06 1 795 7093

06 1 795 7058

06 1 795 1335

Továbbá e-mailen: info.emt@emmi.gov.hu.

EMET technikai ügyfélszolgálat (EPER): emt@emet.gov.hu

(EMMI)

forrás: kormany.hu