Ezt a cikket több mint egy éve publikáltuk. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben.

A támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg 1,11 milliárd forint.

Jelen felhívásra önállóan nemzeti park igazgatóságok (GFO 312), konzorciumi partnerként védett természeti területek természetvédelmi kezelésében érintett központi költségvetési szervek, 100%-ban állami tulajdonú gazdasági társaságok, civil szervezetek és önkormányzatok nyújthatnak be támogatási kérelmet.

A felhívás célja, hogy a Közép-Magyarország régióban a természetvédelmi és élővilág védelmi fejlesztések révén hozzájáruljon az egészséges, fenntartható környezet biztosításához, továbbá a környezetvédelem és az erőforrás-felhasználás hatékonyságának előmozdításához. A Felhívás lehetőséget teremt azon projektek támogatására, amelyek a védett, illetve közösségi jelentőségű fajok, valamint a közösségi jelentőségű élőhely-típusok természetvédelmi helyzetének javításához szükséges ökológiai feltételek megteremtését, javítását célozzák.

A támogatási kérelmek benyújtása 2017. május 15-től 2017. augusztus 31-ig folyamatosan lehetséges.