Az alábbiakban összefoglaltuk a legfontosabb változásokat, de a cikk végén található cikkekben részletesen is ismertetjük a módosításokat és olyan ismereteket is talál, amelyek támogathatják az informatikai tervezést.

  • Helyi telepítésű termékek elérhetősége: Az alábbiakban felsorolt ​​néhány kivételtől eltekintve a helyi telepítésű termékek 2022. április 4-től kezdve nem lesznek adományként elérhetőek nonprofit szervezetek számára. A helyi telepítésű szoftverek önálló, öröklicences termékek, amelyeket a felhasználók bizonyos számítógépekre telepítenek és internetkapcsolat nélkül is használhatóak (pl. Office Standard). Ezek a termékek továbbra is elérhetőek lesznek a CivilTech-en keresztül, de nem adományként, hanem a diszkontprogramban.
  • Kivételek: A nyilvános, megosztott hozzáférésű eszközöket üzemeltető szervezetek továbbra is igényelhetik a helyi telepítésű termékadományokat. 2022. április 4-e után minden további jogosult nonprofit szervezet csak a Windows Pro operációs rendszerhez fér hozzá adományként.
  • Felhőadományok: A szervezetek továbbra is kérhetnek Microsoft felhőalapú termékeket adományként a CivilTech program segítségével. A CivilTech kínálatában több felhőadományozási ajánlat is megtalálható. Ezek az ajánlatok ugyanazokat a funkciókat nyújtják, mint a helyi telepítésű eszközök, gyakran robusztusabb, biztonságosabb és rugalmasabb funkciókkal.

 

Linkek további információkra:

A Microsoft Tech for Social Impact csoportjának blogbejegyzése (angol nyelvű)

A változások ismertetése a CivilTech.hu-n

Legfontosabb kérdések és válaszok a változással kapcsolatban

 

Regisztráljon webináriumunkra ahol igyekszünk minden fontos változást bemutatni, az ismert részleteket felvázolni.