Ezt a cikket több mint egy éve publikáltuk. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben.

Tájékoztatjuk. hogy az elektronikus kapcsolattartás keretében megvalósult fejlesztéseknek köszönhetően a polgári perrendtartásról szóló 1952. évi III. törvény rendelkezéseinek megfelelő kialakítással 2016. július 1. napjától a polgári, gazdasági, munkaügyi és közigazgatási peres eljárásokban, valamint a csőd- és felszámolási eljárásokban, továbbá a civil szervezetek nyilvántartási eljárásaiban alkalmazott nyomtatványok frissítésre kerültek.

A frissített nyomtatványok alkalmasak az azonosításra visszavezetett dokumentumhitelesítés (AVDH) szolgáltatás, valamint a Perkapuhoz kötődő funkciók – adathordozóra történő kimentés, többszörös AVDH hitelesítés vagy külső elektronikus aláírással történő ellátás, nyomtatvány külső aláírással történő ellátása – továbbá jogi képviselői törzsadat import igénybevételére is.

A polgári eljárásokhoz kapcsolódó nyomtatványok innen elérhetőek

A csőd- és felszámolási eljárásokhoz kapcsolódó nyomtatványok itt érhetőek el.

A civil szervezetekhez kapcsolódó nyomtatványok a http://birosag.hu/allampolgaroknak/civil-szervezetek/civil-nyomtatvanyok oldalon érhetők el.

Az oldalon elérhető valamennyi nyomtatvány adattartalma 2016. július 1. napjával módosult. Az új verziószámú nyomtatványok 2016. július 1. napjától váltak elérhetővé.