Ezt a cikket több mint egy éve publikáltuk. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben.

Kardosné Gyurkó Katalin, a szervezet elnöke a szerdán Budapesten rendezett sajtóreggelin arról beszélt, hogy az elmúlt egy évben jelentősen bővült a szervezet, április óta 460 új tagcsaládot regisztráltak.

Az idei tervek közül kiemelte, az őszi nagycsaládos találkozót, amely idén Szarvason lesz és 6-10 ezer embert várnak rá. Megemlítette a szervezet mesepályázatát is, amelyre augusztus végéig jelentkezhetnek a családok saját meséikkel, az első három helyezett pénzjutalomban részesül.     
 
Az MTI azon kérdésére, hogy az utóbbi években milyen családokat érintő javaslatokkal éltek a kormány felé, Kardosné Gyurkó Katalin azt mondta, számos olyan intézkedés is született az elmúlt években, amelyeket nemcsak ők, hanem más családokat támogató szervezet is felvetett.  
 
Több visszajelzést küldtek például a családok otthonteremtési kedvezményével (csok) kapcsolatban, valamint ők kezdeményezték, hogy a D2 kategóriába eső, hét személyesnél nagyobb autóval rendelkező nagycsaládosok kedvezményesen tudjanak autópálya matricát vásárolni. 
 
Joó Kinga elmondta, a NOE - egyetlen magyar egyesületként - tavaly óta tagja, ettől az évtől pedig elnökségi tagja is a COFACE Families Europe nevű szervezetnek, amely stratégiai partnerként szociálpolitikai kérdésekben tesz javaslatokat az Európai Uniónak. 
 
Az 1987-ben alakult NOE jelenleg több mint 250 helyi közösséggel és hetvenezer taggal rendelkezik. Az országos munkát hét regionális központ segíti. Önkénteseik száma megközelíti az 1500-at. Az egyesület munkájának középpontjában a házasság és az élet védelme, az anyaság tisztelete áll, emellett ellátja a családok érdekvédelmét, rendezvényein pedig kapcsolatépítésre és szórakozásra is lehetőséget nyújt.
 
MTI