Ezt a cikket több mint 1 éve publikáltuk, ezért az itt megjelenő információk mára pontatlanok, elavultak lehetnek. A felmerülő hibákért, tévedésekért, elavult információkért nem vállalunk felelősséget.

Idén is 50 millió forinttal támogatja az EMMI a lelkisegély telefonszolgálatokat

2015. szeptember 07.

2011 óta több, mint 400 ezer hívás érkezett be a lelki elsősegély telefonszolgálatokhoz. Ez is azt igazolja, hogy a rendszerre komoly szükség van Magyarországon- hangsúlyozta az Emberi Erőforrások Minisztériumának ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkára a LESZ XXVIII. Országos Találkozóján, szombaton, Szolnokon.

Schanda Tamás kiemelte: a 116-123-mas telefonszámot a krízishelyzetben lévők egész évben éjjel-nappal ingyenesen hívhatják, ezáltal olyan segítséghez juthatnak hozzá, amire nekik leginkább szükségük van. A telefonszolgálatokban olyan szakmailag felkészült önkéntes segítők dolgoznak, akik valamennyien lélek- és életmentő feladatot végeznek.

A telefonszolgálatok munkáját az Emberi Erőforrások Minisztériuma éves szinten mintegy 50 millió forinttal támogatja, hozzájárulva ezzel költségeik csökkentéséhez, valamint ahhoz, hogy minél több embernek tudjanak valós segítséget nyújtani.

(Emberi Erőforrások Minisztériuma, Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárság)

forrás: kormany.hu


Címkék
forrásszervezés, önkéntesség