Ezt a cikket több mint egy éve publikáltuk. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben.

A Közélet Iskolája célja, hogy a demokrácia ne csak papíron, hanem a valóságban is létezzen Magyarországon. Ehhez elengedhetetlen, hogy az emberek közösen álljanak ki a számukra fontos ügyekért. 

A Szerveződj! című felnőttek számára kifejlesztett társasjátékkal meg szeretnék mutatni, hogy az aktivizmusnak és az érdekérvényesítésnek számtalan formája létezik – és azt is, hogy ezt mindenki tudja csinálni! Azt remélik, hogy a játék jó beszélgetéseket eredményez, valamint kibővíti az aktív állampolgárok eszköztárát. 

Egy 2,5 órás program keretében 5-6 fős csapatok számára tartják meg a játékot május folyamán egy közösen egyeztetett időpontban. A társasjátékot rövid felvezetés előzi meg és a tapasztaltak feldolgozása zárja. 

Miért érdemes kérned az ingyen programot?

  • Remek csapatépítő tevékenység lehet online formában. 
  • A résztvevők egy játékos program keretében játékosan gondolkodhatnak arról, hogy hogyan lehet az őket érintő ügyekben kiállni az érdekeikért és hallatni a hangjukat. Például a játék során a csapat közösen meg akarja akadályozni, hogy a városi park helyére plázát építsenek, vagy azért küzdenek, hogy ne csökkentsék le a munkanélküli segély időtartamát. 
  • A játék bemutatja, hogy milyen állampolgári jogaink vannak, amelyek segítségével egy igazságosabb társadalomért tehetünk. 
  • Bepillantást nyerhet a csapat az oktatási célú játékosítás módszereibe. 

Jelentkezés: Ha a program felkeltette az érdeklődésedet, írj emailt a kozeletiskolaja@gmail.com címre a részletekért. 

További információ a társasjátékról ITT