Ezt a cikket több mint egy éve publikáltuk. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben.

Vedd ki a részed!- Kapcsolódj be a Környezetvédelmi és fenntarthatósági Önkéntesség Hetébe 2021. április 19-25. között!

Az Önkéntesség Magyarországi Éve 2021 (ÖMÉ 2021) kezdeményezést 11 elkötelezett szervezet összefogásával hoztuk létre. Célunk, hogy minél többen támogassák az önkéntesség ügyét, azonosulva az ÖMÉ céljaival és lehetőségeik szerint programokkal, eseményekkel, vagy egyedi kezdeményezésekkel is csatlakozzanak az évhez. Minél több támogatót tudunk megnyerni és minél színesebb lesz az Év programja, annál több emberhez és szervezethez juthat el annak üzenete. Az eseménysorozat az Önkéntesek Nemzetközi Évének 20., illetve az Önkéntesség Európai Évének 10. évfordulóján kerül megszervezésre. A kezdeményezést civil – kormányzati – üzleti szereplők szakmai összefogása mentén szervezzük.

Az Önkéntesség Magyarországi Éve 2021 céljai az önkéntesség népszerűsítése a hazai társadalomban, minél több ember és többféle célcsoport bevonása önkéntes tevékenységekbe, az elmúlt évtizedekben elért eredmények bemutatása, valamint jól látható előrelépés elérése az önkéntes programok minőségfejlődésében.

Kiket várunk? Kik csatlakozhatnak?

Biztatunk minden olyan civil szervezetet, intézményt vagy vállalatot, akiknek van már önkéntes program megvalósításában tapasztalatuk vagy akik most szeretnének belevágni, hogy kapcsolódjanak az Évhez. Fontos, hogy az ÖMÉ céljaival tudjanak azonosulni és tevékenységük illeszkedjen az Év keretrendszeréhez. Kirekesztő vagy gyűlöletkeltő kezdeményezéseknek nem tudunk helyet biztosítani.

További információ és regisztráció: ome2021.hu