Ezt a cikket több mint egy éve publikáltuk. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben.

A Pénzügyminisztérium adóügyi államtitkárának tájékoztatása szerint a Pénzügyminisztérium és a NAV speciális adóügyi könnyítéssel segíti azokat a cégeket, civil szervezeteket illetve könyvelőket, akik a COVID-járvány miatt nem tudják határidőben teljesíteni elszámolási kötelezettségüket.

Legkésőbb június 30-ig a koronavírus járványra tekintettel benyújtható igazolási kérelem a számviteli beszámoló mellett négyféle bevallás, illetve a transzferár-dokumentáció késedelmes megküldésének jogkövetkezményei alól mentesíthet.

Ahogy korábbi cikkünkben idéztük, a NIOK Alapítványnak küldött válasz levelében is megerősítette a Pénzügyminisztérium, hogy: "A benyújtott igazolási kérelmekben a koronavírus-járványra visszavezethető indokok különösen méltányolandó körülménynek minősülnek, így az érintettek mentesülhetnek a határidő elmulasztásához kapcsolódó jogkövetkezmények alól."

 

Forrás: kormany.hu