Ezt a cikket több mint egy éve publikáltuk. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben.

Bár a programot vállalkozásokra tervezték, több nyilatkozatban is elhangzott, hogy a civil szervezetek is jelentkezhetnek a támogatásra, amelynek ellentmond a bértámogatásról szóló rendelet szövege, amelynek értelmezésében is bizonytalanság van. Ahogy az index.hu részletes cikkében is megjelent, a bizonytalanságot az okozza, hogy nem egyértelmű, hogy a rendelet szövege vajon minden civil szervezetet kizár a jogosult munkaadók közül, vagy csak azokat, amelyek költségvetési támogatásban részesülnek.

Több más szervezettel együtt a NIOK is levélben fordult Palkovics László innovációs és technológiai miniszterhez a bizonytalanság tisztázása érdekében, érdemi választ viszont még nem kaptunk, így a szervezeteknek pontos tájékoztatást sem tudunk továbbra sem nyújtani.

Voltak olyan szervezetek, amelyek éltek a lehetőséggel, és benyújtották a kérelmet, és voltak olyanok is, akiknek be is fogadták kérelmüket, miközben több szervezetét elutasították. Nemrég a Civilizáció Munkacsoport is elindított egy aláírásgyűjtést a témában, melyhez az egyuttmukodunk.net oldalon lehet csatlakozni.

Kérjük, ha a civil szervezeteddel végigjutottatok ezen a folyamaton, vagy bármilyen visszajelzésetek van, küldjétek el nekünk tapasztalatotokat! A következő hírlevélben - amennyiben hivatalos tájékoztatás nem érkezik - a szervezetek saját tapasztalatait megosztva tervezzük a hírlevelet olvasó többezer szervezetet tájékoztatni a lehetőségről.

Ha részletes tapasztalatotok még nincs, vagy a mellett is kérjük, töltsétek ki rövid kérdőívünket, amely a bértámogatás mellett a táboroztatás terveiről szól.