Hír
Közlemény a 2018. rendelkező évre előzetesen regisztrált szja 1%-os civil kedvezményezettekről
2018. május 28.

1394

A személyi jövedelemadó meghatározott részének az adózó rendelkezése szerinti felhasználásáról szóló 1996. évi CXXVI. törvény 4. § (8) bekezdése szerint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal az alábbiakban ad tájékoztatást a 2018. rendelkező évre regisztrált civil kedvezményezettek adószámáról, nevéről, székhelyéről, regisztráció állapotáról.

A magánszemély rendelkező nyilatkozatában felajánlásra kerülő összegre igényt tartó civil szervezetnek az állami adó- és vámhatóságnál kell előzetesen - elektronikus úton - regisztrálnia és igazolnia a kedvezményezetté válás feltételeit, valamint bejelenteni a kiutaláshoz szükséges adatokat. A regisztrációs kérelem benyújtásának határideje a rendelkező évet megelőző év szeptember 30-a, amely határidő jogvesztő. A regisztráció visszavonásig érvényes.

Az szja 1%-os felajánlás civil kedvezményezett részére történő kiutalásának feltétele az is, hogy a szervezet a kiutalás időpontjában is megfeleljen a kedvezményezetti feltételeknek és rendelkezzen érvényes regisztrációval. A felajánlásokból való részesedésből határozattal kizárt kedvezményezettek a kizárás évében nem jogosultak az szja 1%-os felajánlásokra, és a regisztrációs listában sem szerepelhetnek. A felajánlás kiutalásáról az adóhatóság elektronikus úton tájékoztatja az Ügyfélkapuval rendelkező magánszemélyeket.

A közzétett listát az adóhatóság folyamatosan frissíti.

A kimutatás PDF és XLS formában tölthető le.

forrás: nav.gov.hu

„Mi speciális könyvelői tudást kínálunk a civileknek”

Hosszú évek óta jelentős többletmunkát és adminisztrációt ró a nonprofit szervezetekre a megváltozott „Civil törvény” és a helyzet a folyamatos változásoknak köszönhetően csak egyre összetettebb. Mégis akad olyan könyvelő iroda, mely elkötelezettséget és a szakmai tudást tekinti elsődlegesnek.

Pályázat
A Széchenyi 2020 keretében megjelent a Gyerekesély programok infrastrukturális háttere című (EFOP-2.1.2-16 kódszámú) felhívás.
Pályázat
A Széchenyi 2020 keretében megjelent a „Tanoda programok támogatása” című (EFOP-3.3.1-16 kódszámú) felhívás.
Pályázat
Az ALDI Magyarország Élelmiszer Bt. megbízásából a NIOK Alapítvány, valamint az Északi Támpont Egyesület támogatási felhívást hirdet ifjúsági civil szervezetek támogatására.
Pályázat
A 2019. évi KAP-ra 2018. szeptember 25-től október 25-ig pályázhatnak közhasznú társadalmi szervezetek.
Pályázat
2018. november 30-ig lehet jelölni a Twickel-Zichy Mária Terézia Alapítvány által 2016-ban alapított Jószolgálat-díjra
Címkék