2021. november 3-án rendben lezajlott az Esélyteremtő Budapest munkacsoport első rendes ülése. Az eseményen a Fővárosi Önkormányzat munkatársain kívül 21 civil szervezet képviselője vett részt. 
 
Az ülésen három napirendi pontot tárgyaltak a megjelentek: a Fővárosi Helyi Esélyegyenlőségi Program (FHEP) 2020. évi végrehajtásáról készített beszámolóról, a részvételi költségvetés eddigi tapasztalatairól és a soron következő koncepcióról, valamint a Civil Adatbázis indulásáról volt szó.  

Az Esélyteremtő Budapest egyike a 2021 tavaszán megalakult három civil munkacsoportnak. Az Esélyteremtő Budapest, a Nyitott Budapest és a Zöld Budapest munkacsoportok a főváros vezetése és a civil szervezetek közötti kétirányú, érdemi kommunikációt elősegítő véleményező és javaslattevő fórumok, melyekbe bármely, az adott munkacsoport profiljához illeszkedő tevékenységet végző, budapesti székhelyű és legalább egy éve működő civil szervezet jelentkezhet tagnak. 
 
Az ülésről készült teljes emlékeztető olvasha​tó, a három munkacsoport korábbi üléseiről készült összes anyag pedig itt érhető el. ​
 
Forrás: budapest.hu