Ezt a cikket több mint egy éve publikáltuk. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben.

Meet and codeA kezdeményezés programozással kapcsolatos rendezvények szervezését támogatja rendezvényenként 400 Euró értékben. A Meet and Code 8 és 24 év közötti fiatalok számára nyújt lehetőséget, hogy megismerkedhessenek a programozás izgalmas és szerethető oldalával. Az események az EU Code Week keretében zajlanak 2018. október 6. és 21. között. A pályázatok benyújtására 2018. szeptember 15-ig van lehetőség.

A pályázat célja
Megmutatni a fiataloknak, milyen szórakoztató is tud lenni valójában a kódolás és hogyan valósíthatják meg ötleteiket programozással. Mindez szinte bármilyen formában történhet – legyen az műhelymunka, filmes projekt, vagy akár robotikai előadás.

A pályázók köre
Rendezvényeket tarthatnak például iskolák, informatikai szakemberek, cégek vagy számítógépes klubok is, a pályázó azonban csak civilszervezet lehet, pl. iskolai alapítvány vagy egyesület.

További információ
A Meet and Code programot az SAP, a NIOK Alapítvány, valamint a TechSoup Europe hálózat teszi lehetővé.
További információk a www.meet-and-code.org címen érhetők el, a jobb felső sarokban magyar nyelvre váltható az oldal. A pályázatok benyújtásához a szervezetnek regisztrálnia kell. A regisztrációkor a szervezeteknek lehetőségük van jelentkezni egy versenyre is 3 kategóriában, melynek győztesei (kategóriánként egy) 2500 eurós támogatásban részesülnek. Pályázni lehet a versenyben való részvétel nélkül is. Bővebb információ itt.