Ezt a cikket több mint egy éve publikáltuk. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben.

A tegnap beterjesztett tervezetek (T/19776, T/19775, T/19774) már nem tartalmazzák a közhasznúságot a külföldi támogatástól függővé tevő szakaszt. Mint korábban írtuk, ez a változtatás a külföldi támogatást is fogadó szervezetek mintegy 85%-át lehetetlenítette volna el. Büszkék vagyunk rá, hogy civil összefogásokon, nyilvános tiltakozásokon, az érdekérvényesítés számos csatornáján keresztül sikert tudtunk elérni. Úgy érezzük, erre csak együtt lehettünk képesek, ezért külön köszönet a különféle civil szervezetek laza összefogásának, a Civilizációnak, és hagyományosan aktív zöld szervezetek közös fellépését szervezőknek, na és minden névtelen lobbistának..:)

 Sok új, a civil érdekvédő munkára veszélyes, akár precedenst teremtő rész azonban megjelent a tervezetben, ezért további lépések szükségesek. Biztatunk mindenkit, kövesse oldalunkat, hogy naprakész információkhoz jusson!


fotó: Dörgő Zsuzsa