Ezt a cikket több mint egy éve publikáltuk. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben.

A CivilTech Szoftver Adományozói Program aNIOK és a TechSoup partnerségének keretében valósul meg. A transzparens és etikus adományozás jegyében az ICT szektor meghatározó szereplői egy olyan partnert hívtak segítségül, amely a vállalati irányelveknek megfelelően kezeli a szoftver-támogatási kérelmeket. Globális szinten ez a partner a TechSoup portál, és ennek hazai partnere a NIOK, amely a CivilTech programján keresztül teszi elérhetővé a nonprofit szervezetek számára, hogy a programban résztvevő cégek termékeit ingyen, vagy kedvezményes áron igénybe vehessék. Az informatikai termékek adományozásával a nonprofit szervezetek szűkös költségvetéséből források szabadulhatnak fel egyéb technológiai beszerzésekre vagy más programterületekre. A CivilTech programban jelenleg a Microsoft mellett, a CISCO, az SAP, az O&O Software, a Symantec és a Google termékei érhetőek el adományként.

„A CivilTech program 2008 óta fut Magyarországon és minden közhasznúsági fokozattal rendelkező civil szervezet jelentkezhet szoftveradományra. A Microsoft Nonprofit Kapcsolat Nap mindenképpen hasznos volt a résztvevőknek, hiszen megismerkedhettek napjaink néhány specifikusan kiválasztott és bevált IT megoldásával, illetve általánosságban a hazánkban elérhető szoftver- és hardveradományokkal, melyek segítségével hatékonyabban tudják céljaikat megvalósítani" – említette meg Vona Gábor, a NIOK CivilTech programvezetője.

A Microsoft a NIOK-kal közösen több éve rendezi meg a Nonprofit Kapcsolat Napokat, ám az idei esemény kiemelkedett a korábbiak közül a rendkívüli tematikával. A rendhagyó eseményen a szakmájukban elismert előadók gyakorlati tippeket adtak a résztvevőknek, hogy a modern IT trendek hogyan segíthetik a működésüket. Olyan technológiai megoldásokat is bemutattak, amelyekkel áthidalható a forprofit és a nonprofit szektor működési dinamikájában tapasztalható különbség, valamint az ezen a területen példaértékű alapítványokkal is megismerkedhetett a közönség.

A megnyitón Grósz Judit, a Microsoft Magyarország marketing- és operatív igazgatója elmondta: „Az elmúlt két évben 370 alapítványnak, nemzetközi piaci értéken számolva közel 610 millió Ft értékű licencet adományozott a Microsoft Magyarország a NIOK transzparens és etikus szoftver-adományozási programjának keretében. A 'Technológia a jó ügy szolgálatában' elnevezésű vállalati felelősségvállalási programunk keretében elkötelezetten támogatjuk a civil szektort, annak érdekében, hogy a mai IT megoldások és infrastruktúra lehetőségeinek kihasználásával, a civilek hatékonyan és eredményesen, innovatív társadalmi vállalkozásként szervezzék mindennapi működésüket, és így maximálisan az alapítványi missziójukra tudjanak fókuszálni."

Ádámkó Illés, az Ökumenikus Segélyszervezet belső kommunikációért felelős munkatársa, az esemény egyik előadója elmondta: „Az Ökumenikus Segélyszervezet kiemelten fontosnak tartja a civil szervezetek közötti együttműködést, ezért nagy örömmel fogadta a Microsoft kezdeményezésének hírét. Úgy véljük, a nonprofit szektoron belüli információ-áramlás, a jó gyakorlatok megosztása minden résztvevőnek hasznos tanulságokkal szolgál – ebben az első Nonprofit Kapcsolat Nap tapasztalatai is megerősítettek minket. A Microsoft Nonprofit Program előnyeit régóta élvezzük, a vállalat ingyenesen hozzáférhető termékeit – Office 365 és az alapítványunkra szabott CRM rendszer – hosszú évek óta használjuk, így a bőrünkön érezzük az együttműködés kézzelfogható hasznát is. A Kapcsolat Nap jó hangulatú, érdekfeszítő előadásokkal tarkított formálisabb részén felül a kötetlenebb networking is nagyon értékessé tette a programot."

forrás: mmonline.hu