Ezt a cikket több mint egy éve publikáltuk. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben.

Rekordokat dönt az adományozási kedv, amely mögött jól felépített, valóban a szükségletekre reagáló civil kampányok állnak. Hasonló a helyzet a képzések területén, egyre több szervezet vág bele online alkalmak szervezésébe, ezekből szemezgettünk. 

A Közélet Iskolája képzései is az online térbe költöztek: májusban a csoportok és közösségek szervezéséről, illetve angol nyelven a részvételi akciókutatásról tanulhatunk náluk. Az Önkéntes Központ Alapítvány workshopja a tapasztalatcserére fókuszál, a jelenlegi helyzetben az önkéntesekkel való kapcsolattartás lehetőségeiről, a változásokhoz való igazodásról lesz szó. A Mozaik Hub Online kommunikációs stratégia civil szervezeteknek webinárja különösen aktuális lehet most, hogy az eddiginél is nagyobb fókuszt kell helyezni az online kapcsolódásra. Szintén kifejezetten civil szervezeteknek szól Social media képzésük is.

Ne féljünk tehát a tervezett eseményeink, képzéseink online verziójától! A Demokratikus Ifjúságért Alapítvány például már második Online vitavonal eseményét szervezte, ami “egy közösségi vitaesemény azzal a különbséggel, hogy mindenki otthon ül”.Ez nem klasszikus tréning, mégis jó példa, hogyan helyezzük át közösségi rendezvényeinket a virtuális térbe. Ugyanis nem csak az adott témában megszerzett tudás miatt érdemes részt venni ezeken a képzéseken, eseményeken, hanem amiatt is, hogy elleshessük a jó gyakorlatokat az online képzések tartásával kapcsolatban. 

A “learning by doing” mellett egy fókuszált, kifejezetten a webinárokra vonatkozó online szemináriumot is ajánlunk: a NIOK Alapítvány május 14-én tart rövid képzést arról, hogyan tudunk hatékonyan mi magunk is webinárt vezetni. A képzés ingyenes, regisztrációhoz kötött.