Ezt a cikket több mint 1 éve publikáltuk, ezért az itt megjelenő információk mára pontatlanok, elavultak lehetnek. A felmerülő hibákért, tévedésekért, elavult információkért nem vállalunk felelősséget.

Polgári engedetlenség és erőszakmentes ellenállás

2016. június 01.

A kötet a címében jelzett két közvetlen cselekvési formát járja körül többek között Henry David Thoreau, Martin Luther King és Mohandas Karamchand Gandhi szövegeinek felhasználásával.

Polgári engedetlenség és erőszakmentes ellenállásA „Polgári engedetlenség és erőszakmentes ellenállás” c. kötet a címében jelzett két közvetlen cselekvési formát járja körül többek között Henry David Thoreau, Martin Luther King és Mohandas Karamchand Gandhi szövegeinek felhasználásával. A kötet szerkesztője, Misetics Bálint bevezető tanulmányában elhelyezi a társadalmi beavatkozások sorában a két, napjainkban ismét elterjedt tevékenységi típust és értékeli azok történeti változását és egymáshoz fűződő viszonyát. A könyvvel kapcsolatban bővebb információ a következő Facebook-oldalon érhető el: https://www.facebook.com/Polgari.engedetlenseg.es.eroszakmentes.ellenallas/


Címkék
aktív polgárság