Ezt a cikket több mint egy éve publikáltuk. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben.

A program célja a társadalmi és környezeti témákban érdekelt fiatalság mozgósítása, közösségépítés, a társadalmi vállalkozás fogalmának népszerűsítése, ösztönzés társadalmi és környezeti projektek indítására illetve az induló és futó projektek támogatása képzés, hálózat és anyagi eszközök által.

Az Impact Hub a program lebonyolításához saját szakmai erőforrásai mellet a Social Impact Award nemzetközi tapasztalatait és a program kidolgozott keretrendszerét is használja.

Mi a Social Impact Award (SIA)?

A Social Impact Award (SIA) egy nemzetközi szinten 2009 óta sikeresen működő képzési és támogatási program fiataloknak (14-30 éves korosztály). A program résztvevői segítséget kapnak olyan kezdő fázisú, innovatív üzleti megoldások kidolgozásában és megvalósításában, amelyekkel korunk legfontosabb társadalmi és környezeti kihívásait kezeljük.

A program menete:

Ki jelentkezhet?

  • A fő csapattagok 1991. január 1 és 2006. december 31-e közt születtek.
  • Az ötlet nem lett bejegyezve 2020 január 1-e előtt.
  • A jelentkező(k) nem vették még részt SIA inkubációban vagy nem nyertek az előző években a SIA-n ugyanazzal az ötlettel.
  • Az ötlet 2020. január 1-e előtt nem kapott anyagi támogatást, nem hozott bevételt.

Kiválasztási kritériumok:

  • A hatásban rejlő potenciál
  • Az innováció mértéke
  • Megvalósíthatóság

Mit kapnak a jelentkező, nyertesek?

A programra ötletpályázatokat adhatnak be csapatok vagy egyének, és a 8 legjobb pályázó 2 hónapos ingyenes  inkubációs  programon vehet részt, ahol mentorok támogatják a vállalkozási ötlet tervezésében.

A program végén 2 zsűri és 1 közönségdíjas csapatot hirdetünk, akik fejenként 1500 euró értékű támogatást kapnak.

A közönségszavazáson lehetőséget kapnak a csapatok vagy egyének az első követők, potenciális kliensek, vásárlók és támogatók megtalálására.

Weboldal és további információ:

https://hungary.socialimpactaward.net/