CivilTech
Hírek
Hír
Támogatást kap több segélyszervezet
2019. április 25.


270


Az Innovációs és Technológiai Minisztérium 450 millió forinttal támogatja több karitatív szervezet elektromos gépjármű beszerzését. A támogatás célja a szociális és humanitárius szolgáltatások szélesebb körű hozzáférhetőségének elősegítése mellett az elektromobilitás hazai elterjedésének előmozdítása.

A segélyszervezetek élelmet, humanitárius és lelki segítséget nyújtanak, fejlesztési programokat valósítanak meg a szükséget szenvedő és szociálisan perifériára szorult emberek életkörülményeinek javítása érdekében. A szervezetek számos intézményt működtetnek az ország egymástól távol eső pontjain azért, hogy minél több bajba jutott embertársunkhoz elérjenek, minél több rászoruló helyzetén könnyítsenek.

A Karitatív Tanács tagjainak (Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület, Magyar Református Szeretetszolgálat Alapítvány, Magyar Ökumenikus Segélyszervezet, Magyar Vöröskereszt, Baptista Szeretetszolgálat Alapítvány, Katolikus Karitász–Caritas Hungarica) küldetésével összefüggésben felmerülő logisztikai feladatok ellátására a minisztérium által most biztosított, összességében 450 millió forintos támogatás szervezetenként 6-6 új elektromos gépkocsi (személyautók, személyszállító kisbuszok és áruszállító gépjárművek) beszerzését, az elavult járműpark korszerűsítését szolgálja.

Az új beszerzésű elektromos gépjárművek üzemeltetési, karbantartási és szervizelési költségei a nem elektromos gépjárművek hasonló költségeinek töredékét teszik ki, így a járműflotta támogatott cseréje, bővítése jelentős költségmegtakarítást eredményez. A felszabaduló forrásokat a segélyszervezetek további karitatív célú feladataik ellátására fordíthatják. A most megvalósuló támogatói program a kormány által elfogadott, az elektromobilitás hazai elterjesztéséről szóló Jedlik Ányos Terv célkitűzéseinek eléréséhez is hozzájárul.

forrás: orientpress.hu
Pályázat
A Széchenyi 2020 keretében megjelent a „Transznacionális együttműködések” című (EFOP-5.2.2-17 kódszámú) felhívás.
Pályázat
A Széchenyi 2020 keretében megjelent az „Intézményi ellátásról a közösségi alapú szolgáltatásokra való áttérés” elnevezésű (EFOP-2.2.5-17 kódszámú) felhívás.
Pályázat
A Széchenyi 2020 keretében megjelent a „Helyi klímastratégiák kidolgozása, valamint a klímatudatosságot erősítő szemléletformálás” című (KEHOP-1.2.1 kódszámú) egyszerűsített e ...
Pályázat
A Széchenyi 2020 keretében megjelent a „Szolidáris gazdálkodás és közösség által támogatott mezőgazdaság” című (VP6-16.9.1-17 kódszámú) felhívás.
Pályázat
Oktatást Támogató Program és Korai Gyermekkori Program
Címkék