Ezt a cikket több mint 1 éve publikáltuk, ezért az itt megjelenő információk mára pontatlanok, elavultak lehetnek. A felmerülő hibákért, tévedésekért, elavult információkért nem vállalunk felelősséget.

Tízéves a Gyermekmentő Alapítvány

2015. szeptember 01.

Tízéves a mostanra már több mint tízezer súlyos állapotú gyermeken segítő Gyermekmentő Alapítvány - hangzott el az M1 aktuális csatorna hétfő esti műsorában.

Gesztesi Éva, a kizárólag pályázatokból és adományokból fenntartott alapítvány elnöke elmondta: az indokolta a szervezet létrehozását, hogy mivel sokkal kevesebb gyermeket érintő súlyos esettel találkoznak a mentők, mint ahánynál felnőttek sérülnek meg, nem tudnak elég nagy gyakorlatot szerezni gyermekek ellátásában. Ezért jó, ha az alapítvány gyorsan a helyszínre tud küldeni egy gyermekek ellátásában gyakorlott szakorvost, szakápolót.

A főállásuk mellett az alapítványnál dolgozó szakemberek a mentés mellett oktatási feladatokat is vállalnak: laikusokat, például szülőket tanítanak elsősegélynyújtásra, illetve arra, hogyan előzhetnék meg a gyermekeiket érő baleseteket. Ezeknek ugyanis a nyolcvan százaléka megelőzhető lenne - fűzte hozzá.

forrás, videó: hirado.hu


Címkék
egészségügy, alapítványok hírei