Ezt a cikket több mint egy éve publikáltuk. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben.

A Magyarország költségvetésében biztosított állami támogatásból a pályázati rendszeren keresztül részesülhet valamennyi budapesti és vidéki független színház, szabadtéri színház, nemzetiségi színház, független táncművészeti és zeneművészeti szervezet működésük elősegítésére és produkcióik kivitelezésére.

A pályázati modell célja, hogy a magyar előadó-művészeti szféra számára megteremtse a független, sokszínű, minőségi és pozitív alkotói körülményeket. A támogatási konstrukció ösztönözni kívánja a szervezetek misszióját kulturális értékeink megóvásában, minél szélesebb körű megismertetésében és átörökítésében, valamint az új alkotások létrehozásában. 

A 2021. február 15-én meghirdetett aktuális pályázatok az EMET-NKA oldalán, a  https://emet.gov.hu/eloado-muveszeti-felhivasok-2021/ linken érhetőek el. A pályázatok feltöltésének határideje: 2021. március 17. A benyújtott pályázatokról született döntést 2021. április 30-áig hozza nyilvánosságra a támogató.

forrás: kormany.hu