Ezt a cikket több mint egy éve publikáltuk. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben.

Két, egyidejűleg futó pályázati kiírás biztosítja, hogy bármelyik civil szervezet megszerezhesse az 5.000.000.- Ft vissza nem térítendő támogatási összeget – attól függetlenül, hogy mekkora lélekszámú településen működik.

A Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. által kiírt „Városi Civil Alap” pályázatban az 5000 fő feletti állandó lakosságszámú településen működő, ott székhellyel rendelkező civil szervezetek vehetnek részt, míg a Magyar Falu Program „Falusi Civil Alap” pályázatának benyújtására az 5000 fő alatti lélekszámú települések civil szervezetei jogosultak (a kiírások részletes szövege itt érhető el.) 

A pályázatok közös célja, hogy a civil szervezeteinek működését magas komfort-színvonalú, alacsony károsanyag-kibocsátású és takarékos üzemanyag-fogyasztású gépjárművek beszerzésével támogassa a pályázat kiírója. A „Városi Civil Alap” kiírásban rendelkezésre álló keret mindösszesen 4,4 milliárd forint, a „Falusi Civil Alap” keretein belül pedig 5 milliárd forintot fordítanak a civil-szervezetek támogatására. A kész pályázatok benyújtására 2021. május 7-ig van csak lehetőség.

A támogatott járművek mezőnyéből kiemelkedik a Toyota Yaris Active, amely mindamellett, hogy „kedvező árával akár önerő nélkül, 100%-os vissza nem térítendő támogatással is pályázható, a vezetés-technológiai megoldásait és felszereltségét tekintve is a széleskörű kényelmet és biztonságot biztosít az úton” – mondta el Tasnády Szabolcs, a nyíregyházi Toyota Titán márkakereskedés civil-autókért felelős flotta-értékesítője.

A pályázat 2021 áprilisában nyílik, így a megyei civil szervezeteknek érdemes mihamarabb tájékozódni a feltételekről és kiválasztani a pályázatban beszerzendő, új autójukat a  weboldalon.

 

Forrás: szon.hu