Két, egyidejűleg futó pályázati kiírás biztosítja, hogy bármelyik civil szervezet megszerezhesse az 5.000.000.- Ft vissza nem térítendő támogatási összeget – attól függetlenül, hogy mekkora lélekszámú településen működik.

A Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. által kiírt „Városi Civil Alap” pályázatban az 5000 fő feletti állandó lakosságszámú településen működő, ott székhellyel rendelkező civil szervezetek vehetnek részt, míg a Magyar Falu Program „Falusi Civil Alap” pályázatának benyújtására az 5000 fő alatti lélekszámú települések civil szervezetei jogosultak (a kiírások részletes szövege itt érhető el.) 

A pályázatok közös célja, hogy a civil szervezeteinek működését magas komfort-színvonalú, alacsony károsanyag-kibocsátású és takarékos üzemanyag-fogyasztású gépjárművek beszerzésével támogassa a pályázat kiírója. A „Városi Civil Alap” kiírásban rendelkezésre álló keret mindösszesen 4,4 milliárd forint, a „Falusi Civil Alap” keretein belül pedig 5 milliárd forintot fordítanak a civil-szervezetek támogatására. A kész pályázatok benyújtására 2021. május 7-ig van csak lehetőség.

A támogatott járművek mezőnyéből kiemelkedik a Toyota Yaris Active, amely mindamellett, hogy „kedvező árával akár önerő nélkül, 100%-os vissza nem térítendő támogatással is pályázható, a vezetés-technológiai megoldásait és felszereltségét tekintve is a széleskörű kényelmet és biztonságot biztosít az úton” – mondta el Tasnády Szabolcs, a nyíregyházi Toyota Titán márkakereskedés civil-autókért felelős flotta-értékesítője.

A pályázat 2021 áprilisában nyílik, így a megyei civil szervezeteknek érdemes mihamarabb tájékozódni a feltételekről és kiválasztani a pályázatban beszerzendő, új autójukat a  weboldalon.

 

Forrás: szon.hu