Ezt a cikket több mint egy éve publikáltuk. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben.

A szegedi székhelyű alapítvány a bejelentett 724 helyett mindössze 266 diákját tudta igazolni, az intézménynek pedig sem székhelye, sem vezetője nem volt hivatalosan. Az alapítvány vezetője ellen hűtlen kezelés miatt már eljárás folyik a Szegedi Törvényszéken, a különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás miatt előzetes letartóztatásban van.

Az alapítványi iskolának nyolc megyében van telephelye. Több tagintézményben a pedagógusok nem kaptak fizetést, így megszűnt az oktatás és veszélybe került a diákok továbbtanulása. Az intézmény finanszírozását tavaly decembertől a Magyar Államkincstár felfüggesztette. A diákokat a Csongrád Megyei Kormányhivatal máshol helyezte el.

„266 diák sorsáról kellett gondoskodnunk, azaz kijelölnünk olyan intézményeket, ahol a tanulásuk biztosított. Ez azért volt égetően sürgős, mert február 15-ig kell jelentkezni az érettségire. Ugye ezeknek a diákoknak a nagy többsége már ott áll, hogy az érettségi vizsgára való jelentkezése volt kérdéses. Minden intézmény, amit kijelöltünk, köteles fogadni ezeket a diákokat, tehát egyetlenegy diák sem kerül abba a helyzetbe, hogy ne tudja befejezni a tanulmányait és ne tudjon érettségi vizsgát tenni” – tájékoztatott Juhász Tünde kormánymegbízott.

forrás, videó: mno.hu