Ezt a cikket több mint egy éve publikáltuk. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben.

Novák Katalin kiemelte: az ökumenikus segélyszervezethez eljuttatott felajánlások közvetlenül a rászorulók boldogulását segítik.

Az Iain Lindsay budapesti brit nagykövet által indított, a segélyszervezet gyermekekért szervezett adománygyűjtésére felhívó "virtuális futólánccal" kapcsolatban azt mondta: a közös kezdeményezések azért fontosak, mert felhívják a figyelmet arra, hogy egyszerű eszközökkel is lehet segíteni. Néhány száz forinttal is segítséget lehet nyújtani a rászorulóknak, ha van olyan szervezet, amelyik vállalja ezek összegyűjtését, majd eljuttatását azokhoz, akiknek szükségük van rá - tette hozzá. Az államtitkár beszélt arról is, hogy idén 100 ezer gyermek vehet részt napközis Erzsébet-táborokban, amelyekre keddig lehet jelentkezni.

Iain Lindsay elmondta: a futólánc főtámogatója, a Tesco brit kiskereskedelmi hálózat 15 millió forint adományt ajánlott fel a segélyszervezetnek.

Az adomány szerinte bizonyítja a cég családok iránti elkötelezettségét, és sok gyermek nyarát varázsolja széppé. Lehel László, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatója arról beszélt: a Tesco kiszámítható partnere a szervezetnek. Nagy öröm, hogy a közösségi pont újra kinyithatott, hiszen a gyerekek nagyon várták, hogy az élet elindulhasson a normális kerékvágásban - tette hozzá. Pártos Zsolt, a Tesco Magyarország ügyvezető igazgatója azt mondta: tíz éve működnek együtt a segélyszervezettel, idén a koronavírus-járvány miatt elmaradt adománygyűjtés helyett 15 millió forintot és játékokat ajánlottak fel a rászoruló gyerekeknek.

forrás: kormany.hu