Ezt a cikket több mint egy éve publikáltuk. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben.

Ruhákkal, cipőkkel, műszaki- és használati tárgyakkal segíthetünk a rászorulókon. A Vegyész utca 5. szám alatti adományboltba bárki beviheti az otthon már feleslegessé vált, de mások számára még használható tárgyait, ruhaneműit, melyeket a vevők jóval a termékek piaci ára alatt, igen csekély összegért vásárolhatnak meg.

Az elmúlt években Magyarországon a fővárosban és vidéken is több adománybolt nyílt az angol charity shopok mintájára. A XI. kerületi üzletet a Közösségi Szociális Szövetkezet hozta létre.
Az adománybolt támogatásával a vevők hátrányos helyzetű emberek számára teremtenek munkalehetőséget, csökkentik a környezetükben felhalmozódó hulladékmennyiséget, illetve a szövetkezet egészének működését is támogatják, így nemcsak a rászorulókon segítenek, hanem hozzájárulnak a környezeti fenntarthatóság, a tudatosabb fogyasztás szempontjainak elterjedéséhez is. Az adományozó nem termel hulladékot és felesleget, a vevő pedig olcsón juthat jó minőségű használati tárgyakhoz. A bevételből karitatív célokat támogatnak.

Az üzlet szeptember 4-ei ünnepélyes megnyitóján Hoffmann Tamás polgármester egy plüssökből, társasjátékokból és könyvekből összeállított csomaggal lepte meg a szervezőket. – Ez az elképzelés példaértékű és remélem, hogy minél több lakos él majd az adományozás lehetőségével, hogy együtt segítsünk a rászorulókon. Az önkormányzat igyekszik minden lehetséges támogatást biztosítania a bolt üzemeltetéséhez és bízom benne, hogy hamarosan még több ilyen jellegű üzletet nyithatunk meg Újbudán – hangsúlyozta köszöntőjében a kerület első embere.

A Vegyész utca 5. szám alatti "E-cherry" boltba adományt nyitvatartási időben bármikor, előzetes egyeztetés nélkül be lehet adni. A működtetők minden olyan tárgyat szívesen fogadnak, amely egy átlagos háztartásban előfordul, használható állapotban van, nem nagyméretű, a beadójának már feleslegessé vált és szeretne vele másoknak örömet szerezni.

forrás: mti.hu