Ezt a cikket több mint 1 éve publikáltuk, ezért az itt megjelenő információk mára pontatlanok, elavultak lehetnek. A felmerülő hibákért, tévedésekért, elavult információkért nem vállalunk felelősséget.

Adománygyűjtési technikák itthon és külföldön

2010. december 03.

Kiadó: Nonprofit Információs és Oktató Központ, SOROS-NIOK Iroda
Szerző: Angela Rosati
Ár: 1900 Ft
Oldal szám: 103


Angela Rosati a National Forum Foundation Amerikai Önkéntesek a Nemzetközi Demokráciáért programja keretében érkezett Magyarországra 1996. szeptemberében. A Nonprofit Információs és Oktató Központ (NIOK) szervezésében tartott adománygyűjtési tanfolyamokat, konzultációkat nonprofit szervezetek munkatársai számára.
Angela Rosati az amerikai Bradley Egyetem intézményi fejlesztés és igazgatás szakán tanult. 1992-ben védte meg a "Kampány előtti feltételek a sikeres tőkeszerzési kampányhoz" című diplomamunkáját. A szerző 1993-ban San Franciscóban alapította meg saját tanácsadó cégét, az Advancement Consultants Internationalt. Adománygyűjtési tevékenységét kilenc éve kezdte a United Cerebral Palsy egyesületnél. Ezt követően egykori alma materében dolgozott, mint egyetemi támogatásszervező, majd négyéves szerződésének utolsó évében megalapította az egyetem első regionális adománygyűjtéssel foglalkozó irodáját. Később a chicagói Alivio Medical Centerben dolgozott, miközben kaliforniai munkáját is végezte: a stanislausi Kalifornia Állami Egyetem történetében először túlteljesítette az adománygyűjtési célt. Magyarországi sikerei után 1997 nyarától az új-zélandi Auckland Egyetemen folytatja munkáját professzionális adományszervezőként.


Címkék
környezet, adománygyűjtés