Ezt a cikket több mint egy éve publikáltuk. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben.

A Szempont Alapítvány elsősorban a felnőtt korban látássérültté vált személyek rehabilitációjával foglalkozik. Statisztikák és felmérések szerint Magyarországon évente körülbelül négy-hatezer ember veszíti el a látását baleset vagy betegség következtében. Az alapítvány a pszichés segítségnyújtás mellett a legalapvetőbb készségek – közlekedés, önellátás, kommunikáció – megtanításával segíti a hozzá fordulókat, de a látássérültek közvetlen támogatásán túl a társadalom érzékenységének fokozásában is részt vállalnak a szakemberei.

Az alapítvány segédeszközparkot is fenntart látásjavító, közlekedés-tájékozódást segítő vagy az életet megkönnyítő eszközökből, amelyeket a hozzá forduló látássérültek ki is kölcsönözhetnek. A kölcsönzési lehetőség azért is jó, mert így az érintettek először kipróbálhatják a nagy értékű eszközöket, mielőtt döntenek a beszerzéséről.

Az adományvonalon keresztül befolyó adományokból az alapítvány ezt az eszközparkot kívánja bővíteni, fenntartani és gyógypedagógiai szakmai támogatással a segítségre szorulók rendelkezésére bocsátani.

Az adományvonal a Magyar Telekom vezetékes és mobiltelefon-hálózatából is elérhető. A hívás és az sms-küldés díja egyaránt 100 forint, amely összeg Domino feltöltőkártyával kezdeményezett hívások kivételével áfa-mentes.

forrás: medicalonline.hu