Hírek
Hír
Áldozatvédelmi irodát nyitottak Abádszalókon
2013. június 25.


892


Idén is megnyílt a Fehér Gyűrű Közhasznú Egyesület szezonális irodája Abádszalókon. Amint Fügedi László, az egyesület elnöke hangsúlyozza, szeretnék, ha Tiszafüreden vagy Poroszlón újabb iroda nyílhatna.

A szervezet évek óta azért dolgozik, hogy a bűncselekmények által áldozattá vált személyek minél nagyobb létszámban jussanak el, valamelyik áldozatsegítő szervezethez, ahol segíteni tudnak nekik. A Fehér Gyűrű Közhasznú Egyesület 24 éve alakult, azóta 43 ezer 680 áldozat kereste fel irodáit.

Jelenleg hét, egész évben nyitva tartó irodát – Kecskemét, Hatvan, Gyöngyös, Veszprém, Siófok, Szekszárd, Mohács, Budapest – működtetnek, kettő pedig szezonálisként működik Balatonfüreden és Abádszalókon, Júliustól bővül a kör, Keszthelyen és Gárdonyban is jelen lesznek. Ugyanakkor tárgyalásokat folytatnak egy egész évben nyitva tartó irodáról Tiszafüreden vagy Poroszlón. Az állami Áldozatsegítő Szolgálatok ugyanis csak munkaidőben és a megyeszékhelyeken működnek. Ezért lenne szükséges egy, a Tisza-tavi iroda megnyitása Tiszafüreden vagy Poroszlón, mert ez az üdülőhely 100 kilométernyire van a környező megyeszékhelyektől. A Fehér Gyűrű Irodája pedig helyben elérhető lenne.

forrás: szoljon.hu
Pályázat
A Széchenyi 2020 keretében megjelent az „Elsőként lakhatás” című (VEKOP-7.1.5-16 kódszámú) felhívás.
Pályázat
A Széchenyi 2020 keretében megjelent a „Helyi klímastratégiák kidolgozása, valamint a klímatudatosságot erősítő szemléletformálás” című (KEHOP-1.2.1 kódszámú) egyszerűsített e ...
Pályázat
A Széchenyi 2020 keretében megjelent a „Szegregált élethelyzetek felszámolása komplex programokkal (ESZA)” című (VEKOP-7.1.4-16 kódszámú) felhívás.
Pályázat
A Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége pályázatot hirdet Éneklő Magyarország címmel amatőr énekkarok munkájának szakmai elismerésére.
Pályázat
Az előadó-művészeti társaságiadó-támogatás 2019. január 1-jei megszüntetésével párhuzamosan a kormány kialakította az előadó-művészeti szféra költségvetési előirányzaton keres ...
Címkék