Ezt a cikket több mint egy éve publikáltuk. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben.

Áldozatvédelmi irodát nyitottak Abádszalókon

2013. június 25.

Idén is megnyílt a Fehér Gyűrű Közhasznú Egyesület szezonális irodája Abádszalókon. Amint Fügedi László, az egyesület elnöke hangsúlyozza, szeretnék, ha Tiszafüreden vagy Poroszlón újabb iroda nyílhatna.

A szervezet évek óta azért dolgozik, hogy a bűncselekmények által áldozattá vált személyek minél nagyobb létszámban jussanak el, valamelyik áldozatsegítő szervezethez, ahol segíteni tudnak nekik. A Fehér Gyűrű Közhasznú Egyesület 24 éve alakult, azóta 43 ezer 680 áldozat kereste fel irodáit.

Jelenleg hét, egész évben nyitva tartó irodát – Kecskemét, Hatvan, Gyöngyös, Veszprém, Siófok, Szekszárd, Mohács, Budapest – működtetnek, kettő pedig szezonálisként működik Balatonfüreden és Abádszalókon, Júliustól bővül a kör, Keszthelyen és Gárdonyban is jelen lesznek. Ugyanakkor tárgyalásokat folytatnak egy egész évben nyitva tartó irodáról Tiszafüreden vagy Poroszlón. Az állami Áldozatsegítő Szolgálatok ugyanis csak munkaidőben és a megyeszékhelyeken működnek. Ezért lenne szükséges egy, a Tisza-tavi iroda megnyitása Tiszafüreden vagy Poroszlón, mert ez az üdülőhely 100 kilométernyire van a környező megyeszékhelyektől. A Fehér Gyűrű Irodája pedig helyben elérhető lenne.

forrás: szoljon.hu


Címkék
egyesületek hírei, jogvédelem