Hírek
Hír
Az aktív idősödés és a nemzedékek közötti szolidaritás európai évének Magyarországi Programja
2012. április 19.


1064


2012-es európai kampányév témája az aktív idősödés és nemzedékek közötti szolidaritás, valamint a demográfiai idősödés egyre kiterjedtebbé válásával összefüggő kérdések újszerű felvetését és újfajta válaszok, megoldások kidolgozását célozza.

A csatolmányban található egy jelentkezési lap, amely felhívás az év kapcsán, az év tematikájához illeszkedő vállalások megtételére. Az ÖKA célja, hogy minél több olyan kezdeményezés, együttműködés, tevékenység szülessen és valósuljon meg, amely támogatja az aktív időskor pozitív megélését, illetve a generációk közötti párbeszéd létrejöttét, fennmaradását. Amennyiben szervezetének, intézményének, cégének van a témához illeszkedő programja, illetve tervezi, hogy indít ilyet, küldje vissza a kitöltött jelentkezési lapot. A vállalásokat az év hivatalos honlapján is elérhetők lesznek, hogy a jó példák minél szélesebb körben találjanak követőkre.
Pályázat
A Széchenyi 2020 keretében megjelent az „Elsőként lakhatás” című (VEKOP-7.1.5-16 kódszámú) felhívás.
Pályázat
A Széchenyi 2020 keretében megjelent a „Helyi klímastratégiák kidolgozása, valamint a klímatudatosságot erősítő szemléletformálás” című (KEHOP-1.2.1 kódszámú) egyszerűsített e ...
Pályázat
A Széchenyi 2020 keretében megjelent a „Szegregált élethelyzetek felszámolása komplex programokkal (ESZA)” című (VEKOP-7.1.4-16 kódszámú) felhívás.
Pályázat
A Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége pályázatot hirdet Éneklő Magyarország címmel amatőr énekkarok munkájának szakmai elismerésére.
Pályázat
Az előadó-művészeti társaságiadó-támogatás 2019. január 1-jei megszüntetésével párhuzamosan a kormány kialakította az előadó-művészeti szféra költségvetési előirányzaton keres ...
Címkék