Ezt a cikket több mint egy éve publikáltuk. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben.

A budapesti és Pest megyei magánszemélyek adójából összesen 9525 alapítvány és civil szervezet jut kisebb-nagyobb összegekhez; a képzeletbeli régiós toplista első tíz helyezettje között főként beteg gyerekeket segítő alapítványok, gyermekmentő szolgálatok, valamint állatotthonok vannak. A legmagasabb összegű felajánlásban egy daganatos gyerekekkel foglalkozó alapítvány részesült, melynek közel 323 millió forintot utalt ki a NAV Közép-magyarországi Regionális Adó Főigazgatósága.

A fővárosiak összesen 6343 alapítvány és egyéb társadalmi szervezet részére 3 milliárd 508 millió forintot ajánlottak fel (elsősorban a beteg gyerekek ellátását, gondozását, életminőségük javítását szolgáló civil szervezeteknek) , míg a Pest megyeiek 3182 kedvezményezettet jelöltek meg 599 millió forint összegben (adójuk egy százalékát többnyire állat- és természetvédelemre ajánlották fel).

Az adóigazgatóságok már 4 milliárd forintot meghaladó összeget utaltak át az érintetteknek, akiknek a pénz felhasználásával 2014 május 31-ig kell elszámolniuk - közölte a NAV.

forrás: index.hu