Ezt a cikket több mint egy éve publikáltuk. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben.

Az uniós jog már ma a mindennapi jogalkalmazás részévé vált, amely megállapítás még inkább igaz lesz akkor, amikor Magyarország csatlakozik az Európai Unióhoz. A remélhetően minél korábbi csatlakozás időpontjáig azonban a magyar jogásztársadalomnak folytatnia kell a felkészülést. Ehhez a folyamathoz kíván segítséget nyújtani ez a könyv. A kötet tárgyalja a legutóbbi jelentős változást, azt az amszterdami alapszerződést, mely az 1957-es római alapszerződés módosítása, s amely jelentősen átformálta az európai uniós jogot. A könyv praktikus szemléletű, olyan információkat is tartalmaz, amely a gyakorló jogászok számára is hasznosítható akkor, ha egy konkrét jogesetben Uniós jog alkalmazása szükséges.
A kétnyelvűségnek köszönhetően a szakmai szöveg jobb megértését és az angol nyelvű terminológia jobb elsajátítását is szolgálja.