Ezt a cikket több mint egy éve publikáltuk. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben.

A megyeszékhelyi Centrum Áruházban alakították ki az újabb karititatív üzletet, ahol önkéntes segítők is dolgoznak majd. Baracskai Józsefné, a kezdeményezést felkaroló Magyar Vöröskereszt megyei igazgatója a megnyitón úgy fogalmazott: a világ, amelyben élünk, igényli a társadalmi szolidaritást és a felelősségvállalást. Ez a bolt éppen erről szól: aki leadja adományát, segít a rászorulókon, ugyanakkor aki itt vásárol, nem könyöradományt fogad el.

A boltot jelképesen Besenczi Árpád, a Hevesi-színház igazgatója nyitotta meg, és a rendezvény végén az adománybolt jószolgálati nagykövetének is felkérték őt. Beszédében felidézte az adománypontok történetét, megemlítve, hogy Nyugat-Európában és Amerikában nagy számban működnek ilyen üzletek. Mint mondta, a bolt nyereségét Zalaegerszegen és környékén működő egyesületek, alapítványok és hasznos társadalmi tevékenységet folytató közösségek támogatására fordítják a szervezők. Molnár László diakónus, a charity shop másik jószolgálati nagykövete megáldotta az üzletet, majd a városvezetés nevében Balaicz Zoltán alpolgármester üdvözölte a kezdeményezést. Az alapító okirat felolvasásakor az is kiderült, hogy a bevételekről és a támogatandó célokról rendszeresen jelennek majd meg információk az üzlet honlapján.

A zalai Adomány Pontokat a 7mérföld Nonprofit Kft. üzemelteti, az ötletgazda három testvér, Takács Bálint, Takács Balázs és Takács Dániel.

forrás: zalaihirlap.hu