Ezt a cikket több mint egy éve publikáltuk. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben.
Kolontár 2010. október 28. A mai napon létrejött a Civil Humanitárius Koordinációs Központ Kolontáron. Feladata, hogy összehangolja a vörösiszap által károsult településeken a segélyszervezetek humanitárius munkáját.
 
A területen dolgozó négy magyar segélyszervezet (Magyar Karitász, Magyar Ökumenikus Segélyszervezet, Magyar Máltai Szeretetszolgálat, Baptista Szeretetszolgálat Alapítvány,) ma szoros együttműködésben állapodott meg, amely magába foglalja a humanitárius segélyezésnek összes részletét. Így az együttműködést kiterjesztették az élelmiszerek, természetbeni adományok, higiéniai és egyéb szerek kiosztásának szoros koordinálására.
 
A resztvevők megállapodtak, hogy a segélyezés megfelelő színvonalon történő végzése és a nyilvántartás érdekében, az átadott adományok azonosítására szolgáló közös adománykártyát vezetnek be. A szervezetek szintén megállapodtak abban, hogy heti rendszerességgel fognak koordinációs megbeszéléseket folytatni.
 
Az ülést Lehel László, az Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatója vezette le.