Ezt a cikket több mint egy éve publikáltuk. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben.

Kocsis Máté, a kerület polgármestere arról tájékoztatta hétfőn az MTI-t, hogy civilek segítségét várják a városrész megújításában, a "közterületek otthonossá tételében".

A városrész vezetése az eddigi 2 millió forint civil aktivitásra fordítható forrást 10-20 millióra emeli, később pedig tovább bővítené - jelezte a polgármester.

A koncepció szerint a pályázaton jelentkező civilekből alakul meg a Józsefvárosi Civil Önigazgatás, amely a politikától függetlenül döntene a források elosztásáról. Ennek döntéshozatali szerve a Józsefvárosi Civil Alapítvány lesz, az ötfős kuratórium tagjait az önigazgatás tagjai választják.

Kocsis Máté arról is beszámolt, hogy amennyiben az önigazgatás beváltja a hozzá fűzött reményeket, akkor az alapítvány kuratóriumának egyik tagját civilügyi alpolgármesteri posztra javasolja a képviselőtestületnek. Neki csak civil ügyekben lesz joga eljárni, társadalmi megbízatású alpolgármester lesz, aki a kerületi civileket képviseli - tette hozzá.
Forrás: MTI

forrás: stop.hu