Hírek
Hír
A civilek önigazgatási modelljén kísérletezik Józsefváros
2011. szeptember 06.


979


Civil önigazgatást alakít ki a főváros VIII. kerülete; ez döntene egyebek mellett a civil aktivitásra fordítható önkormányzati források felhasználásáról. A döntéshozatali szervként működő Józsefvárosi Civil Alapítvány kuratóriumának egyik tagja civilügyi alpolgármesteri posztot kapna.

Kocsis Máté, a kerület polgármestere arról tájékoztatta hétfőn az MTI-t, hogy civilek segítségét várják a városrész megújításában, a "közterületek otthonossá tételében".

A városrész vezetése az eddigi 2 millió forint civil aktivitásra fordítható forrást 10-20 millióra emeli, később pedig tovább bővítené - jelezte a polgármester.

A koncepció szerint a pályázaton jelentkező civilekből alakul meg a Józsefvárosi Civil Önigazgatás, amely a politikától függetlenül döntene a források elosztásáról. Ennek döntéshozatali szerve a Józsefvárosi Civil Alapítvány lesz, az ötfős kuratórium tagjait az önigazgatás tagjai választják.

Kocsis Máté arról is beszámolt, hogy amennyiben az önigazgatás beváltja a hozzá fűzött reményeket, akkor az alapítvány kuratóriumának egyik tagját civilügyi alpolgármesteri posztra javasolja a képviselőtestületnek. Neki csak civil ügyekben lesz joga eljárni, társadalmi megbízatású alpolgármester lesz, aki a kerületi civileket képviseli - tette hozzá.
Forrás: MTI

forrás: stop.hu
Pályázat
A Széchenyi 2020 keretében megjelent az „Elsőként lakhatás” című (VEKOP-7.1.5-16 kódszámú) felhívás.
Pályázat
A Széchenyi 2020 keretében megjelent a „Helyi klímastratégiák kidolgozása, valamint a klímatudatosságot erősítő szemléletformálás” című (KEHOP-1.2.1 kódszámú) egyszerűsített e ...
Pályázat
A Széchenyi 2020 keretében megjelent a „Szegregált élethelyzetek felszámolása komplex programokkal (ESZA)” című (VEKOP-7.1.4-16 kódszámú) felhívás.
Pályázat
A Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége pályázatot hirdet Éneklő Magyarország címmel amatőr énekkarok munkájának szakmai elismerésére.
Pályázat
Szervezete szeretne erősebb támogatói bázist építeni? Szeretnének több önkéntest vagy adományozót bevonni a szervezet munkájába? Fontosnak tartja, hogy megerősítsék kapcsolatu ...
Címkék