Ezt a cikket több mint egy éve publikáltuk. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben.
Rekordáron keltek el a budapesti Tehénparádé alkotásai csütörtök este a Mûvészetek Palotájában rendezett jótékonysági aukción. Ef Zámbó István 'Tehén szimbólumokkal' címû munkájáért 1 millió 700 ezer forintot adtak.
 
A nyáron megrendezett Tehénparádé záróakkordja volt a jótékonysági aukció. Minden világvárosban árveréssel zárult egyébként köztéri kiállítás. A legmagasabb összeget Dublinban fizették ki egy tehénért, ott 125 ezer fontért kelt el az egyik.
 
Budapesten összesen 41 tehén kelt el, és rekordárak születtek. Minden alkotás kikiáltási ára 200 ezer forintról indult, és a legtöbb esetben legalább a dupláján zárt az eladási érték. Így jött össze majdnem 20 millió forint az aukción - tájékoztatta az árverés után a Független Hírügynökséget Csikós Gergely, a Tehénparádé fõszervezõje.
 
A közönségdíjas alkotás, a Rubicow 700 ezer forintért kelt el a csütörtöki árverésen, Lossonczy Tamás Riska és társai nevû tehene több mint fél millióért, a Csordáskirálynõ nevû tehén másfél millióért került új tulajdonosához. A legmagasabb összeget Ef Zámbó István alkotásáért fizettek ki, a 'Tehén szimbólumokkal' 1 millió 700 ezer forintért cserélt gazdát. Összesen 19 millió 540 ezer forintért árverezték el a Tehénparádé alkotásait. A vásárlók között vannak magánszemélyek és cégek is.
 
A befolyt összegbõl a Mosolyország és a Bátor Tábor Alapítványt támogatják a szervezõk.