Ezt a cikket több mint egy éve publikáltuk. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben.

Mint írták, azok a szervezetek, egyesületek, amelyek március 1-jétől a lelkiismereti és vallásszabadságról, valamint az egyházakról szóló törvény alapján alapcélként vallási tevékenységet végző egyesületként működnek tovább, részletes tájékoztatást olvashatnak a minisztérium honlapján. Az internetes oldalon található dokumentum többek között azt tartalmazza, hogy a kérelemhez milyen iratok csatolása szükséges, az egyesületek milyen változásokra számíthatnak, valamint a Nemzeti Együttműködési Alapnál miként pályázhatnak.

Ahogy arról korábban lapunk is beszámolt, a még tavaly elfogadott, januárban életbe lépett új jogszabály jelentős mértékben szűkítette a bejegyzett egyházak körét. Első körben tizennégy, majd február végén további tizennyolc felekezet egyházi besorolását ismerte el a parlament. A Ház döntött hatvanhat közösség kérelmének elutasításáról is, így azok márciustól egyesületként működhetnek, ha ezt kérelmezik.

Kacsoh Dániel

forrás: magyarhirlap.hu