Ezt a cikket több mint egy éve publikáltuk. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben.

2012. óta új Civil törvény van hatályban, amely a 350/2011 Kormányrendelettel együtt új szabályokat ír elő a Civil szervezetek számára. 2014. májusa után már csak azok a Civil szervezetek tarthatják meg ezt a minősítést, amelyek a 2012. és 2013. év beszámolói alapján erre jogosultak. 2012. január 1-től a beszámolóval együtt készített közhasznúsági mellékletet közzé kell tenni és letétben is kell helyezni. A vállalkozási tevékenységet is végző Civil szervezet köteles legalább mérlegképes, és engedéllyel rendelkező szakembert megbízni.

A szigorodó szabályozás miatt tavaly több mint 80000 felajánlás nem jutott el a Civil szervezetekhez, azok pontatlan könyvelése miatt.

Amennyiben olyan könyvelési szolgáltatásra van szüksége, amelyik garantálja az új Civil törvény és a Kormányrendelet előírásainak való teljes körű megfelelőséget, alapos szakértelemmel rendelkezik a Civil Szervezetek könyvlelése terén, felelősségbiztosítása van és árai kedvezőek (havi 5990 forinttól), akkor felhívnánk figyelmét az eKontento online könyvelésre.

Az eKontento online könyvelési rendszer segítségével internetes böngészőben lehet rögzíteni egy szervezet számla- és egyéb adatait (pl. bankszámlakivonat, munkaidőadatok), amelyeket a rendszer titkosítva továbbít az irodának. Ha valaki online banki rendszert használ, pár perc alatt elsajátítja a működést.

A beküldött adatok alapján az eKontento könyvelőiroda munkatársai korszerű háttérrendszerek segítségével végzik el a szokásos könyvelési és bérszámfejtési tevékenységeket, összeállítják bevallásokat és beküldik az illetékes hivatalnak. Az adófolyószámlák egyenlegét havonta ellenőrzik, majd elküldik ügyfeleiknek, így azok pontosan láthatják kötelezettségeiket, esetleges elmaradásaikat.

A szervezet képviselője az adatok rögzítésén túl az interneten lekérdezheti a szervezete főbb könyvelési-, bérszámfejtési, és adófizetési adatait, így azonnal és pontosabb adatok alapján tudnak döntéseket hozni.
Az eKontento könyvelőiroda nagy hangsúlyt fektet az új Civil Törvény előírásainak maradéktalan betartására. A könyvelőiroda munkatársaitól is lehetőség van közvetlenül információt kérni a rendszerben levő üzenőfalon, e-mail-ben, telefonon vagy akár személyesen is.

Keresse fel honlapunkat, ahol a szolgáltatásainkkal kapcsolatban részletes információkat érhet el: www.ekontento.hu